On-line boklista 8.Gastronomi / book list 8.Gastronomy

Alla böcker beskrivna på denna sida är kompletta och i god kondition, 8:o samt häftade, om inte annat anges. Frakt/porto samt försäkring tillkommer.
Vi reserveras oss för redan försålda böcker. De flesta konto- och kreditkort accepteras, ange kortnummer och giltighetstid vid beställning. Beställningar sker enklast genom telefon, fax, skriftligt eller e-post.

All items described on this page are complete and in good condition, 8:o and in paperback, unless otherwise stated. Postage and insurance is extra.
We make reservation for already sold books. Most major credit cards are accepted, specify card number and expire date when ordering. Orders are taken by telephone, fax, mail or e-mail.

PRA Antikvariat
Birger Jarlsgatan 44
114 29 Stockholm
Tel/fax: 46+ 8+ 611 03 72.

Söker du en speciell titel eller författare? Använd knappen Sök/Find i din web-läsare.

Looking for a Title / Author? Use Search / Find, in your browser.


1* [Västerbotten, årg. 52, 1971], Dahlstedt Helge (om sikfiske)., Gustafson Peter (om säljakt)., Nisbeth Åke (om glas)., Zachrisson Sune (om gammalt glas)., Ågren K. (om mat i gamla tider)., Ågren Per-Uno (om båtar och båtbyggeri). Västerbotten. 1971. Västerbottens läns hembygdsförenings årsskrift. Umeå 1968. Limhäftad. 288 s. m. sv/v illustrationer. 80:-

2ABBA. Erik Lallerstedt lagar fiskbullar. Karlstad 1991. 4:0. Förlagsband. 47 s. Ill. 70:-

3Abrahamsson Sverker red. Mat & fest i glada vänners lag. Danmark 1984. ICA-Förlaget. 4:0. Illus. förlagsband. 64 s. Illus. 100:-

4Ahlqvist Kerstin red., Gahmann Petra red. Sveriges modernaste kokbok. Barcelona 1990. Infobok. 4:0. Illust. förlagsband. 280 s. Illust. 150:-

5Alfredsson Karin., Henning Barbro. Livets fester. Bröllop, dop, studentmottagning och andra kalas. Borås 1993. Prisma. Gult kartonage. 8:o. 216 sid. Färg och s/v ills. ISBN: 91-518-2494-9. 125:-Gott skick.

6Allard M. Henri. Escoffiers stora kokbok I-II. Stockholm 1927-28. Åhlén & Åkerlund. 2 volymer. Stor 8:0. Dekorerade klotband. XXVI + 360 ; XI + 374 s. Ett rent och snyggt exemplar. 500:-

7 Allgon pejlar in de bästa grillrecepten. Lund 1997. Allgon/Kakao Reklambyrå. 4:0. Förlagsband. 78 s. Illust. 100:-

8Andersson Carl A. Bra sagt om vin. Borås 1990. Forum. Klotband med skyddsomslag. 93 s. Ill. 120:-

9--- Vinets doft. På strövtåg i vinets värld. Malmö 1990. Carlsson. Ill. pappband. 120 s. ISBN 91-7798-394-7. 80:-

10--- Vinets lov. Vinprovaren berättar. Malmö 1983. Carlsson & Jönson Bokförlag AB. Ill. pappband. 143 s. ISBN 91-7798-009-3. 80:-

11Andersson Lise-Lot red. Läckra fest menyer. Danmark 1989. ICA-Förlaget. 4:0. Illus. förlagsband. 61 s. Illus. 100:-

12Andersson Martina. Lättlagat för jägare och fiskare. Kristianstad 1995. Bokförlaget Settern. Stor 8:0. Förlagsband. 95 s. Ill. 80:-

13Andres Stefan. Tysklands stora viner. Berlin och Danmark 1961. Bernces förlag. 4:0. Förlagsband. 187 s. Ill. samt kartor. 200:-

14Arlott John., Fielden Christopher. Burgundy, vines anmd wines. England 1978. 268 pp. Ills. 70:-

15Axel-Nilsson Göran., Björck Birgit., Edman Gunnar., Gustavson Åke (illustrations), Lindqvist Ebba., Lundborg Gösta., Lundegård Erik., Manker Ernst., Sjöstrand John., Åkerhielm Helge. Swedish Christmas. Gothenburg (Göteborg) 1955. Tre tryckare. 259 pp. with numerous drawings and 6 colour photographs. Illustrerat paperbd with upper and lower cloth-tipping. 180:-A little worn in head.

16Banan-kompaniet. Med äventyret i lasten. Stockholm 1959. Pappband med skyddsomslag. 75:-

17Barty-King Hugh. A taste of English Wine. England 1989. Pelham books. Large 8:0. Clothbd. with dustwrapper. 209 pp. Ills. 120:-

18Beijbom Karl., Jarnhammar Lennart., Weiland Agneta. Aptit på livet eller En bok om vårt välbefinnande. Stockholm 1999. Page one publishing. 4:0. Förlagsband med skyddsomslag. 108 s. Illust. 100:-

19Benker Gertrud. Der Gasthof. Von der Karawanserei zum Motel, vom Gastfreund zum Hotelgast. Tyskland 1974. Gerog D.W. Callwey. 4:0. Klotband. 284 s. Fotoill. 350:-

20Berchoux., Brillat-Savarin., Colnet. Physiologie du gout ou méditations de gastronomie transcendante. Ouvrage théorique, historique, et à l'ordre du jour dédié aux gastronomes parisiens suivi de La Gastronomie par Berchoux, L'Art de diner en ville par Colnet. Paris s. d. (c:a 1925). Nouvelle édition revue avec soin. Librairie Garnier Frères. Dos en veau, decoré d'or et noir. VIII, 492 pages. 450:-Bon; la couverture usé mais intact, le papier d'intérieur est jauni mais fraich.

21Blackie Mary. The Great Australian country cookbook. Japan 1986. Angus. 4:0. Clothbd. 376 s. 300:-

22Borrel Anne., Naudin Jean-Bernard., Senderens Alain. Till bords med Proust. Italien 1993. Bonners Alba. 4:0. Förlagsband. 191 s. Ill. 200:-

23Bourdin Michel (förord)., Hughes-Gilbey Ann. Franska köket när det är som bäst. Hong Kong 1983. Informationsförlaget. 4:o. Plastlaminatbd. 96 s. Färgillustrerad. 100:-

24Brillat-Savarin. Smakens fysiologi eller Meditationer i transcendent gastronomi. Stockholm 1924. W&W. Halvklotband. 463 s. Illustrerad 800:-

25Brody Jerome. The Grand Central Oyster Bar & Restaurant seafood cookbook. USA 1977. Crown publishers. Klotband. 191 s. Ills. by Richard Sommers 220:-All kind of nice seafood recipes.

26Brown Sarah. Vegetarisk mat. Värnamo 1985. Alba. Illus. förlagsband. 238 s. Illus. 110:-

27Callert-Holmgren Kerstin. God mat, rätt lagad. Livsmedelskunskap och matlagningslära. Borås 1976. LTs förlag. 296 s. Ill. 60:-

28Carr Josephine. Ö Hallen. Stockholm 1997. Informationsbolaget. 4:o. Illustrerat förlags band. 128 s. Fotografier av Lars Paulsson. 150:-Östermalshallens egen kokbok mm. Fint skick.

29Carrier Robert. Robert Carriers festmat. Ungern 1978. W&W. Stor 8:0. Klotband. 254 s. Ill. 150:-

30Chark Maxine. Många goda pastarätter. Hongkong 1996. Wahlströms. Liten 4:0. Förlagsband. 96 s. Ill. 125:-

31Chi-Yun. Chi-Yun's kogebog. Danmark 1958. Gyldendal. 118 s. Ill. 55:-

32Cooper Michael., McDermott John. Wine Atlas of New Zeeland. Hong Kong 2002. Hodder Moa Beckett Publishers Limited. Large 4:o. Publisher's binding with d/w. 288 pp. Richly colour ills. 300:-Good condition.

33 Credit to the Chef. The best recipes from over sixty top Australian restaurants. Hong Kong 1981. Methuen (Sydney, Richmond, Brisbane and Perth 1980). Short 4:o. Plastic foil binding. 135 pp., colour illustrated. 150:-

34 Den Swenske Kocken; eller handbok i den i Swerige nu brukliga så wäl tarfliga, som i synnerhet finare Matlagningen jemte utförliga föreskrifter för tillredning af Bakwerk, Sylter, Glacer, Bärwiner och Safter, finare warma och kalla Drycker, äfwensom Öl, Mjöd och wanliga Drickessorter; Insaltning, Torkning, m. m.; beredning af Ättikor, Sirap, Senap, o. s. w. Upsala 1850. W Lundequist. Tredje omarbetade och tillökade upplagan. Samtida halvläderband, 8:o, med marmorerade pärmar, nött i rygghuvud och -fot. Trevlig testamentarisk tillskrift från bokens ursprungliga innehavare på insidan av främre pärmen skänker charm åt proveniensen. Några blad med fläckar och några recept markerade med kryss i marginalen. På ett par ställen finns diskreta anteckningar i marginalen. Sidan 193-194 beskuren i marginal och sidfot utan textförlust. XII + 348 sidor. 1200:-

35Desmur Jean. Poulardes et Poulets. France 1972. Denoël. Publishersbd. 124 pp. Ills. 100:-

36Dockray Tracy (illustrations)., Tung Jennifer (text). In Style Parties. The Complete Guide to Easy, Elegant Entertaining. From the editors of In Style. New York 2005. In Style Books & Time Inc. Home Entertainment. 192 pp., richly illustrated. 4:o. Publisher's clothbackbd with dustwrapper. 300:-Fine.

37Dumay Raymond. Guide du Vin. France 1983. Stock. Publ.bd. 446 pp. Ills. 140:-

38Ekegårdh Edith. Billvall-Lindeen. Den goda maten. Utvalda recept ur ICA-Kuriren. Göteborg 1950. ICA-förlaget. Ryggklot band. 271 s. Ill. 60:-

39Elkington John., Gillberg Björn O. (förord)., Hailes Julia. Gröna konsumentguiden. Handla för en bättre framtid. Falun 1990. Wahlström & Widstrand (Stockholm). Limhäftad. 296 s. 60:-

40Ensrud Barbara. The pocket guide to wine. USA 1982. Perigee. 138 pp. Ills. 80:-

41Ericsson Bo. Gunnefur Bo. Kött att kunna och sälja. Kristianstad 1974. LT-förlag. Förlagsband. 248 s. Ill. 50:-

42Essén Åke W. Tolv kring bordet.; Till sällheten, min son, låt visheten dig föra.; O kaffe, du som skingrar alla sorger.; Ett par tre bloss. (IV volymer i kassett). Malmö 1954. Allhems förlag. Häftade med dekorerade skyddsomslag liggandes i klotskodd kassett. 46 s. + (6). : 51 s. + (5). : 43 s. + (5). : 32 s. + (4). Illustrerade med teckningar i färg av Tjeerd Ackema. 400:-Mycket fint skick.

43Femina. Feminas fiskbok. Hälsingborg 1961. Förlagsband.71 s. Ill. 40:-

44Fischerström Iwan I. Havsfisk. Impressioner och matrecept. Malung 1967. Bok och bild. Illustr. förlagsband. 80 s. Illust. 75:-

45Fogelberg Inga., Lampe Agnete (red.) Stora svenska kokboken. Fogtdals matlexikon. Recept från hela världen från A till Ö. Neumünster 1985. Fogtdals (Malmö). ENDAST DEL 1. Konstläderband med skyddsomslag. 95 s. Färgillustrerad. 50:-

46Fonseca Moreira A de. Port Wine. Notes on its History, Production & Technology. Porto 1984. Instituto do Vinho do Porto. Small 4:0. Clothbd. with dustwrapper. 175 pp. Illust. 200:-

47Fornander Kjell., Liljeblad Fredrik. Det Japanska köket. Ryöri. Singapor 1999. Prisma. Förlagsband. 160 s. Ill. 150:-

48Fransén Karin., Knudsen Astrid. Kajsas Kalasmat. Kokbok för Lanthusåll. Stockholm 1937. Förlag Lantbrukssällskapets Tidskrifts AB. Orange klotband. 8:o. 208 sid. S/v ills. Första upplagan. 1:a-5:e tusendet. 225:-

49Friesen Otto von., Jönsson Gittan. Vårat kök. En annan kokbok. Oskarshamn 2000. Carlssons förlag. Laminerat förlagsband med illustrerad pärm, 8:o, 292 sidor. Illustrerad av Gittan Jönsson. 150:-

50Frithiofsson Bengt. Krogronden. Att äta ute i Stockholm. Falun 1981. SvD-poket. 158 s. Ill. 40:-

51Frithiofsson Bengt., Lindberg Björn. Krögarnas Bästa Mat. Holland 1981. Norstedts. Förlagsband med skyddsomslag. 4:o. 272 s. Rikt fotoillustrerad i färg. 125:-

52Frithiofsson Bengt., Frithiofsson Kicki. VÄGARNAS BÄSTA MAT. Sveriges restauranger från Smygehuk till Riksgränsen. Jugoslavien 1985. Bra Böcker. Illustrerat förlagsband, 8:o, opaginerad, ca 300 sidor. Illustrerad med kartor och fotografier. 100:-Historia om 140 restauranger och matställen längs vägarna samt uppgifter om sevärdheter i närheten.

53 Gastronomisk kalender 1991. Stockholm 1990. pappbd. med omslag. 8:o. 160 sid. s/v ills. 140:-Vi har fler årgångar i lager.

54Gastronomiska Akademien. Gastronomisk kalender 1962. Årgång 2. Stockholm 1961. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 157 s. + (3). Illustrerad. 110:-

55--- Gastronomisk kalender 1963. Stockholm 1962. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 156 s. Ill. 150:-

56--- Gastronomisk kalender 1963. Årgång 3. Stockholm 1962. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 155 s. + (5). Illustrerad. 110:-

57--- Gastronomisk kalender 1964. Årgång 4. Stockholm 1963. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 153 s. + (6). Illustrerad. 110:-

58--- Gastronomisk kalender 1965. Stockholm 1964. Bonniers. Ryggklotband. 156 s. Ill. 150:-

59--- Gastronomisk kalender 1965. Årgång 5. Stockholm 1964. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 155 s. + (4). Illustrerad. 110:-

60--- Gastronomisk kalender 1966. Stockholm 1965. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 155 s. Ill. 150:-

61--- Gastronomisk kalender 1966. Årgång 6. Stockholm 1965. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 154 s. + (6). Illustrerad. 110:-

62--- Gastronomisk kalender 1967. Stockholm 1966. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 145 s. Ill. 150:-

63--- Gastronomisk kalender 1967. Årgång 7. Stockholm 1966. Bonniers. Ryggklotband med skyddsomslag. 144 s. + (8). Illustrerad. 110:-

64--- Gastronomisk kalender 1968. Årgång 8. Stockholm 1967. Norstedts & Söner. Ryggklotband med skyddsomslag. 150 s. + (2). Illustrerad. 110:-

65--- Gastronomisk kalender 1969. Stockholm 1968. Norstedts. Ryggklotband med skyddsomslag. 143 s. Ill. 150:-

66--- Gastronomisk kalender 1969. Årgång 9. Stockholm 1968. Norstedts & Söner. Ryggklotband med skyddsomslag. 143 s. 110:-

67--- Gastronomisk kalender 1970. Stockholm 1969. Norstedts. Ryggklotband med skyddsomslag. 158 s. Ill. 150:-

68--- Gastronomisk kalender 1970. Årgång 10. Stockholm 1969. Norstedts & Söner. Ryggklotband med skyddsomslag. 158 s. + (2). Illustrerad. 110:-

69--- Gastronomisk kalender 1971. Årgång 11. Stockholm 1970. Norstedts & Söner. Ryggklotband med skyddsomslag. 160 s. Illustrerad. 110:-

70--- Gastronomisk kalender 1972. Stockholm 1971. Norstedts. Ryggklotband med skyddsomslag. 159 s. Ill. 150:-

71--- Gastronomisk kalender 1972. Årgång 12. Stockholm 1971. Bonniers. Norstedts & Söner. Ryggklotband med skyddsomslag. 157 s. + (3). Illustrerad. 110:-

72--- Gastronomisk kalender 1973. Stockholm 1972. Norstedts. Ryggklotband med skyddsomslag. 154 s. Ill. 150:-

73--- Gastronomisk kalender 1973. Årgång 13. Stockholm 1972. Norstedts 6 Söner. Ryggklotband. 153 s. + (6). Illustrerad. 110:-

74--- Gastronomisk kalender 1975. Stockholm 1974. Norstedts. Ryggklotband med skyddsomslag. 132 s. Ill. 150:-

75--- Gastronomisk kalender 1975. Årgång 15. Stockholm 1974. Norstedts & Söner. Ryggklotband med skyddsomslag. 132 s. Illustrerad. 110:-

76--- Gastronomisk kalender 1976. Stockholm 1975. Norstedts. Klotband med skyddsomslag. 158 s. Ill. 150:-

77--- Gastronomisk kalender 1976. Årgång 16. Stockholm 1975. Norstedts. Klotband med skyddsomslag. 157 s. + (3). Illustrerad. 110:-

78George Rosemary. Wine and wine based cocktails. Italy 1984. Orbis. Publ.bd. 96 pp. Ills. 60:-

79Girvin Brenda. Food & flowers, a book of decorative recipes. England 1952. The studio publ. Papperbd. with dustwrapper. 95 s. Ills. 50:-

80Gordh-Angervall Ann. Ät gott på annat sätt. Sverige 1970. Liten 8:0. 123 s. 40:-

81Granqvist Carl-Jan.', Gröntoft Knut-Christian. Första vinboken. En personlig vägvisare till viner, vingårdar och vinodlare. Värnamo 1985. Norstedts. 4:0. Förlagsband. 164 s. Ill. 100:-

82 Göteborgs och Bohus läns hushållningssällskap 1814-1964. Uddevalla 1964. Klotband. 230 s. Ill. 75:-

83Hagen Cecilia. Vår goda mat. Rappa röster och rosade recept. Stockholm 1991. Media Nova. Förlagsband. 91 s. Ill. 50:-

84Hansell Sigurd. Böner och ärter. Uddevalla 1976. W&W. 93 s. 50:-

85Hardisty Jytte. Scandinavian Denmark / Norway / Sweden. cooking for pleasure. Cordoba 1979. Hamlyn. 4:o. Publisher's binding with dustjacket. 152 pp. B/w and Colour ill. 100:-

86Harryson Peter. Peter Harryson och hans gäster. Nu ska det smaka. Kokboken för matglada. Värnamo 1999. Prisma. 4:0. Förlagsband med skyddsomslag. 235 s. Ill. 350:-

87Hedberg Lars Peder., Michelson Anna. Scandinavian World Cooking. By SAS and the ebst chefs in Scandinavia. Sweden 1997. SAS. Hardback with dustjacket. 168 s. Ill. 100:-

88Heggenhougen June (redaktörer)., Hovberg Eva., Lindberg Ulla Pasta. Ungern 1988. Richters förlag. Illustrerat förlagsband, 4:0, 64 sidor. Illustrerad i färg. Massor av läckra recept för pastaälskaren. 70:-

89Hellström Hans. Med öl i blodet. Historien om Spendrups 1897-1997. Värnamo 1996. Sellin. Klotband med skyddsomslag. 99 s. Ill. 150:-

90Hemberg Inga red. Läckert från alla landskap. 100 husmödrars bästa recept. Stockholm 1969. Åhlén & Åkerlund. Ill. pappband. 104 s. Ill. 60:-

91Henrikson Alf., Tunberger Pernilla. I vingården. Belgien 1977. Bra Böcker. 4:0. Klotband med skyddsomslag. 213 s. Ill. 150:-

92Herscher Ermine. Till bords med Picasso. U o 1997. Bokförlaget MaxStröm. 4:0. Klotband med skyddsomslag. 191 s. Ill. 200:-

93Hjertqvist Johan / Rock Herbert. Direktörernas kokbok. Örebro 1984. Timbro. 77 sid. Ill hårdpappband. S/v och färg ill. 140:-

94Holm Märit. Wallstam Eva. Human nutrition. En orientering i näringsfysiologins grunder. Borås 1981. LT:s förlag. Förlagsband. 265 s. Ill. 80:-

95Holm Thora. Dukning och servering. Handledning i konsten att arrangera smakfulla borddukningar såväl i vardagslag som vid festliga tillfällen. Med ett avslutningskapitel om placering och servering. Stockholm 1924. Åhlén & Åkerlunds förlag. Förlagets ryggklot med dekorerade pärmar. 74 s. + (6). Ill. 200:-Skada i inre främre falsen. Namnteckningar på försättsbladet.

96Holm-Lundberg Thora. Smakliga maträtter och delikata bakverk. Göteborg 1926. 127 s. Ill. 80:-

97Hoog Oscar de., Paulún Fredrik. Den perfekta matlådan. Italien 2004. Fittneförlaget. Illus. förlagsband. 120 s. Illus. 150:-

98Horn Axel. Konditor på Operakällaen i Stockholm. Efterrätter och Desserter, för större och mindre hushåll. Stockholm 1915. Albert Bonniers förlag. 89 sid. (3). Blått dekorerat klotband från förlaget. Tredje upplaga i fint skick. 250:-Samtliga här beskrivna rätter äro tillagade och serverade på Operakällaren samt användes i Kgl. Slottets kök.

99Hornmalm Erik (red.)., Stenros Manne (red.). Skärgårdssmak. Jyväskylä 2001. Studio Avec Audiovisual (Lahti). 4:o. Förlagets plastlaminatband. 108 s., rikt färgillustrerad. 200:-

100Horváth Boldizsár. The Best of Hungarian Cuisine. Ungern 1998. Stadium Printing House. Häfte 8:o, 32 sidor. Genomgående illustrerat i färg. 40:-Nyskick.

101Horvath Maria. Lätt och läckert .....mat från spanien. Holland 1968. Verbum. 118 s. 30:-

102Hovberg Eva red. Smårätter. Ungern 1991. Richters. Liten 4:0. Illus. förlagsband. 64 s. Illus. 100:-

103--- Smårätter. Richters. Liten 4:0. Förlagsband. 64 s. Illus. 100:-

104Hyllén Agneta red. 365 middagar. UoUå Semic. Ill. pappband. 136 s. Ill. ISBN 91-552-1282-4 50:-

105Häberli Peter., Walles Janne., Östenius Asta. Läckert till fest. 15 gourmetmenyer. Aarhus 1986. ICA-förlaget (Västerås). Liten 4:o. Fotoillustrerat plastlaminatband. 61, (1) s. Färgillustrerad. 75:-

106Häger Lennart. RIAB. Fakta och fantasi. Stockholm u. å. RIAB, Restauratörernas inköpsaktiebolag. 4:o. Fotoillustrerat pappersband. 231, (1) s. Illustrerad, delvis i färg. 175:-

107Ica Stora Boken om god och billig mat Västerås 1982. Dek. Förlagsband 4:o. 223 sid. Färgills. 130:Eftersättsblad skadat.

108ICA provkök. Billigt och gott. Falköping 1982. ICA förlaget. Förlagsband. 64 s. Ill. 85:-

109--- Bjudmat, tips, menyer, recept. Malmö 1974. ICA-förlaget. Förlagsband. 147 s. Ill. 40:-

110--- Kokboken. Inköp, förvaring, råvaror, utrustning, redskap. Västtyskland 1986. ICA-Förlaget. Stor 8:0. Förlagsband. 230 s. Ill. 80:-

111Ica-Förlaget. Den godaste maten. Utvalda recept från ICA-Kurirens provkök. Västerås 1950. ICA-Förlaget. Ryggklot band. 271 s. Ill. 75:-

112--- Grönsaksgott. 250 goda tillförlitliga recept på alla slag av grönsaksrätter. Västerås 1951. ICA-Förlaget. 104 s. Ill. 55:-

113--- Nytt och gott av grönsaker. Göteborg 1954. ICA-Förlaget. 95 s. Ill. 55:-

114--- Smårätter. Modernt, gott och lättlagat från ICA-Kurirens smårättstävlan. Göteborg 1954. ICA-Förlaget. 103 s. Ill. 55:-

115Iremda Provkök. Kokbok för mikrovågsugnar. Italien Uå. Iremda. 4:0. 96 s. Ill. 100:-

116Jackson Michael. Michael Jackson's Malt Whisky Companion. Germany 2000. Dorling Kindersley. Hard back. 4th edition. 8:o. 336 pp. Richly colour ills. ISBN: 0-7513-0708-4. 300:-Dedication.

117Jepsen Hans Lyngby. Brännvin och brännvinskryddning. Stockholm 1996. W & W. 114 sidor, kartonnageband. Fint skick. 100:-Isbn: 91-46-16987-3

118Jerbéus Lasse. m.fl. Hasselbacken. Stockholm 1992. Klotband med skyddsomslag. 127 s. Ill. 90:-

119Johansson Lajla. Upptäck Shooters & shots. Italien 1996. ICA förlaget. Tvär 8:0. Förlagsband. 48 s. Ill. 70:-

120Johnson Gross Kim, Stone Jeff. Cooking. USA 1995. This is a Borzoi book. Publ. by Alfred A. Knopf, Inc. Publishers binding with cover. 287 pp. Illustrated with photos in color. 250:-Fine condition

121Johnson Hugh. Vinlexikon. Kristianstad 1983. Norstedts. Konstläderband med skyddsomslag. 185 s. 45:-

122--- Världens viner. Den nya stora uppslagsboken om viner och vinframställning, vingårdar och vinmakare. 2: Frankrike. Navarra 1987. Wahlström & Widstrand. Ill. plastlaminatband. 128 s. Ill. 100:-

123--- Världens viner. Den nya stora uppslagsboken om viner och vinframställning, vingårdar och vinmakare. 4: Spanien * Portugal * Österrike * Ungern * USA * Australien * Nya Zeeland. Navarra 1987. Wahlström & Widstrand (Stockholm). Ill. plastlaminatband. 148 s. Ill. 100:-

124Jungstedt Margaret. Roliga fiskrecept. Stockholm 1939. Bonniers. 72 s. 110:-

125Kaytor Marilyn. "21". The life and Times of New York's Favorite Club. USA 1975. The Viking Press. Clothbd. 191 s. Ills. 100:-

126Kernell Yngve (vinjetter och omslag)., Nathorst-Böös Ernst., Wilton Stig. Om ost. Stockholm 1959. P. A. Norstedt & Söners förlag. 160 s. Förlagsband. 60:-Genomgående fuktskada nedtill.

127Kjaer Rasmus., Thomsen Henrik. Kaffe. Danmark 2005. Richters. Förlagsband. 145 s. Ill. 200:-

128Knutzen Gisela., Reich Carola. Sveriges största mikrovågskokbok. Barcelona 1989. Info Books AB. 4:0. Illustr. förlagsband. 192 s. Illust. 100:-

129Kuhl Johannes. Kost mot kräftan. Stockholm 1963. Svenska Vegetariska Föreningens Förlag. 141 s. 45:-

130Lampe Agnete. Mat man minns. Uppsala 1960. ICA förlaget. Ryggklot band. 212 s. Fotoill. 90:-

131--- Mat man minns. Uppsala 1960. ICA-förlaget. Ryggklot band. 212 s. Ill. 90:-

132Lee Wendy. Laga läckert. Vegetarisk kinamat. Italien 1997. Rabén Prisma Förlag. 8:o. Kartonage. 80 sid. Färg ills. 100:-

133Lengstrand Rolf. Sill i låda, krus och panna. Falun 1981. Wahlström. 79 s. 40:-

134Leonard Leah W. Jewish Cookery. In Accordance with the Jewish Dietary Laws. Worcester and London 1968. Second, revised, edition, Andre Deutsch (London). Paperbd with dust-jacket. 574 pp. and 16 colour-plates. Upper edge of cover darkened by sun or something, the spine of the dust-jacket mended with plastic tape at edges, made with some elegance though. 100:-

135Leonette Kerstin (utg). Formguide Gotland 2003-2004. Art and craft, design, cafés and restaurants. Visby 2004. limmhäftad. 136 sid. Rikligt färg ills. 50:-

136Levitas Earlyne. Secrets from New York's best restaurants. USA 1976. Secrets. 172 pp. 75:-

137Liljenberg Johan. Johan Liljebergs stora vinbok. Uddevalla 1984. Trevi. Klotband med skyddsomslag. 224 s. Ill. 100:-

138Lindgren Ulf. Jag skall gå ur 100-kilosklubben. Simrishamn 2001. Artograf Förlag. Förlagsband. 191 s. 125:-

139Lindgren Vera. Gröna kokboken Stockholm 1943. Litteraturförlaget. 91 s. 50:-Ryggen aning lös.

140Lingström Christer. Sandberg Marianne. Det nya Svenska köket. Italien 1987. Forum. 4:0. Klotband med skyddsomslag. 222 s. Ill. 150:-

141Lo Kenneth. Kinesiska köket när det är som bäst. Hong Kong 1983. Informationsförlaget. 4:0. Förlagsband. 96 s. Ill. 100:-

142Lublin Jarl., Willny H. Varulexikon, beklädnadsvaror och hemtextilier. Stockholm 1945. KFs bokförlag. Klotband med skyddsomslag. 428 s. Ill. samt planscher. 300:-

143Lublin Jarl., Willny H. Varulexikon, livsmedel. Stockholm 1942. KFs bokförlag. Klotband. 429 s. Ill. samt planscher. 300:-

144Lundgren Birger., Schnitzer Werner. Tårtor, bakelser & desserter. U. o. 2004. Andra tryckningen, Warne förlag (Partille 1997). 4:o. Spiralbunden. 256 s., färgillustrerad. 350:-

145Löfgren Svante. Res till vinets fröjder. Stockholm 1961. W&W. Ryggklotband med omslagen medbundna. 181 s. Ill. 100:-

146--- Vinvandring längs Rhône. Vänersborg 1978. Berghs. Förlagsband. 226 s. Ill. 60:-

147Mangor A M. Kogebog for smaa huusholdninger, indeholdende Anviisning til forstjellige Retters og Kagers Tillavning, med nöiagtig angiven Maal og Waegt. I-II. Köpenhamn 1857. Thieles Bogtrykkeri. Elfte upplagan. Samtida halvfranska band med marmorerade pärmar och guldornerade ryggar. XVIII + 298 s. : VIII + 176 s. 1200:-Banden nötta av ålder. Band två med spräckt fals, ca 2 cm.

148 Marketing names for fish and seafood in Australia. Australia 1985. Department of Primary Industries and Energy. Spiral bound in soft covers. 170 pp. Illustr. 150:-

149Medici Lorenza de. The de' Medici Kitchen. Hong Kong 1992. CollinsPublisher. 4:0. Clothbd. 128 s. Ill. 150:-

150m.fl., Sundin Anki. Modern näringslära. Ungern 2004. Fitnesförlaget. Illust. förlagsband. 168 s. Illust. 150:-

151Mörck-Fogelberg Inga. Viltmiddag. Stockholm 1971 Norstedts. Förlagsklot med skyddsomslag.130 sid. illustrerad. 150:-Reva i skyddsomslaget.

152Nathorst-Böös Ernst. Måltider ur världslitteraturen. Stockholm 1964. W&W. Klotband med skyddsomslag. 236 s. Ill. 135:-Antologi med recept.

153Naturskyddsföreningen. Maten och miljön. Råvaror-Resurser-Recept. Ungern 1996. Naturskyddsföreningen. Förlagsband. 159 s. Ill. 75:-Naturskyddsföreningens årsbok 1996.

154Nergård Ragnhild. Vår mikro kokbok. Italien 1989. Rabén & Sjögren. 4:0. Illustr. förlagsband. 173 s. Illustr. 125:-

155Nordquist Per Eric. Assiett & Palett. Med öppna sinnen i Cajsa Wargs anda. Örebro 1998. Gullers Förlag. Kartonage. 8:o. 96 sid. Färg och s/v ills. ISBN: 92-88238-30-X. 125:-Gott skick.

156Norton Leonard Jonathan. Latinamerikanskt kök. Holland 1970. Bonniers. 4:0. Förlagsband. 206 s. Ill. 125:-

157Norwak Mary. The farmhouse kitchen. Hong Kong 1981. The Warwick Press. Publisher's binding with dust-jacket, 4:o, 240 pp. 16 color plates and lots of Illustrations in b/w. Dust-jacket with one repaired tear. 125:-

158Nothorst Hjalmar. Om Ayrshire-rasen, åkerbruket och ost-tillverkningen i södra Skottland. Lund 1889. Gleerups. 60 s. 1 plansch. 200:-

159Nycop Margot. Hälsofest. Nyttig och hälsosam mat kan också vara mat med smak, krydda, fest och färg! England 1977. Bokförlaget Bra Böcker. Kartonage. 4:o. 144 sid. Rikligt färg ills. 100:-Gott skick.

160--- Min mat för oss äldre. Helsingborg 1976. Forum. 192 s. 40:-

161Nylander Margaretha Handbok wid den nu brukliga finare Matlagningen, med allt hwad dertill hörer. Förökad med ett Tillägg, innehållande några och Sextio utsökta rätter af Gustafwa (Elisabeth Lagerström). Stockholm 1854. F.L Brudin. Tionde upplagan. Samtida halvläderband med lätt gulnade sidor. 426 s. + (2) (innehållsfört.) 950:-Klassisk kokbok i gott skick.

162Näslund Görel Kristina. Mat för en. Veckomatsedlar och lätta recept på god, näringsriktig mat för en. Uddevalla 1982. ICA-förlaget. 112 s. Ill. 45:-

163Papashvily Helen och George. Ryskt kök. Uo Uå, (1971). Bonniers. 4:0. Förlagsband. 204 s. Ill. 200:-Ur serien All världens maträtter, Time-Life. Med Åke Söderqvists ex libris.

164Pervenche Pia. Kräuter und Heilpflanzen Kochbuch für eine gesunde Lebensweise. Würzburg 1983. Falken verlag. 143 pp. Ills. 50:-

165Reece Eileen. Den franska maten. England 1979. Bonniers. 4:0. Förlagsband. 224 s. Ill. 150:-

166Rehnberg Mats. Stora krogboken. Bilder ur restauranglivets kulturhistoria. England 1987. W&W. Liten 4:0. Klotband med skyddsomslag. 215 s. Ill. 175:-

167Reichel Eva. Smaka på sommaren. Italien 1997. Norstedts. Förlagsband. 96 s. Ill. 110:-

168Reynolds Mary. French cooking for pleasure. Prague 1966. Paul Hamlyn (London). 4:o. Clothback with dust-jacket. 151, (5) pp. Illustrated, partially in colour. Worn dust-jacket. 90:-

169Rias-Bucher Barbara. Vår tids mat. Verona 1986. Bonniers. 4:0. Illus. förlagsband. 158 s. Illus. 100:-

170Richter Frich Övre. Boken om vin. Stockholm 1929. Bonniers. 144 s. Ill. 200:-Ill. av Kurt Jungstedt.

171Ridgway Judy. En liten bok om rött vin. Ungern 1995. Informationsförlaget. Förlagsband. Liten 8:0. 60 s. Ill. 40:-

172Royen Marieanne red. Läckert till kvällen. Milano 1988. ICA-Förlaget. 4:0. Illus. förlagsband. 59 s. Illus. 75:-

173Rydelius Ellen., Wägner Ria. Smakbitar från 8 länder. Stockholm 1953. KF:s förlag. Förlagsband. 160 s. Ill. 100:-

174Rönnberg Bo. Annorlunda Kokbok. Gütersloh 1981. Akademilitteratur. Dekorerat pappband. Rikt illustrerad.112 sid, med recept på nyttigare mat. 150:-gott skick.

175Rössner Stephan. Kroppen har rätt. Myter, mat & hälsa. Falun 1998. Brombergs. Förlagsband. 278 s. 90:-

176Sandberg Marianne. red. Gourmetmat ur Allt om mat. Södertälje 1980. Specialtidningsförlaget. 4:0. Förlagsband. 64 s. Ill. 70:-

177Sandquist-Bolin Britt. Den nya maten, smalkostkokbok. Stockholm 1977. A&K. Förlagsband. 383 s. Ill. 125:-

178Scherman Lena. 60 recept i sex färger. Värnamo 1996. Norstedts. 4:0. Förlagsband med skyddsomslag. 151 s. Ill. 250:-

179Schuler Elizabeth. Mein kochbuch. Stuttgart 1953. Schuler-Verlag. Cloth with titlelabel on front board. (8) + 465 pp. + (7). 150:-good condition.

180Sefland Aslaug., Ödegård Berit. Matglädje utan salt. Borås 1987. LT:s förlag. Förlagsband. 121 s. Ill. 45:-

181Sellert Åke. Lätt att laga gott att äta. Tjeckoslovakien 1984. Bokhuset. Förlagband. Stor 8:0. 293 s. Ill. 75:-

182Sidh Birgitta. God mat året runt. Tyskland 1979. Reader's Digest. Tvär 4:0. Klotrygg band. 384 s. Ill. 225:-

183Sinclair Rohde Eleanour. A Garden of Herbs. Revised and enlarged edition (first published 1969), Dover Publications, New York u.å. xxii+300 s. 10 s/v ill. 8:o. Hft Gulbrunt omslag m. plastyta. 80:-.Välhållet.

184Solomon Charmaine. Chinese cooking. Natural recipes for healthy eating. Hong Kong 1984. Book club associates. 4:0. Clothbd. with dustwrapper. 128 s. Ills. 80:-

185Soper Musia. Encyclopedia of European cooking. Bratislava 1962. Spring Books. Large 8:0. Clotbd. 632 pp. Ills. 200:-

186Stevenson Violet. Örtagårdens härligheter. Hur man odlar och använder örter och kryddväxter. Hong Kong 1976. Bonniers. 4:0. Ill. pappband. 144 s. Fotoill. 150:-

187Stuttaford Thomas Skål för hälsan! en klok bok om alkohol. Finland 2000. W&W. Ill. pappband. 220 s. ISBN 91-46-17666-7. 70:-

188Ståhlbrandt Marianne. à la Marianne. En samling recept, menuer och goda råd om god mat. Stockholm 1963 Forum. Förlagets dekorerade hårdpappband. 75:-Tillskrift på smutstitelbl. lätt använd.

189--- Marianne på resa. Stockholm 1968. Forum. Kartonage. 105 s + (7). 100:-Recept.

190Svensson Haakon. Franska viner. Stockholm 1957. Klotband med skyddsomslag. 140 s. 80:-

191Sveriges Arbetsgivareförening för Hotell och Restauranger. Minnesskrift utgiven i anledning av föreningens 25-års-jubileum. Stockholm 1945. Hotell & Restaurang. Förlagets ryggklotband. 900 sid. Ill. 250:-Limiterad upplaga: 1000 ex.

192Thölén Lennart. Tyska viner. Wezäta. Pappband medf skyddsomslag. 140 s. 40:-

193Topelius Ann-Sofi och Christer. Hagdahl á la Carte. Borås 1970. Natur och Kultur. Klotband med skyddsomslag. 116 s. Ill. 100:-

194Tornérhielm Vera. Vardagsmat. Stockholm 1952. Lindqvists förlag. 112 s. Ill. 45:-

195Trägårdh Thomas. Trägårdhs enkla. Aarhuus 1989. Atlantis. 4:0. Förlagsband. 143 s. Ill. 200:-

196Tunberger Pernilla. Pernilla om vin. Stockholm 1970. Bonniers. 125 s. Ill. 40:-

197Unger Pelle. red. Café Opera. Örebro 1985. Askelin & Hägglund. 4:0. Förlagsband. Opaginerad. Ill. 150:-

198Ursing Hans. Vin, fröjdar människans hjärta. Introduktion i konsten att prova vin. Borås 1994. Carlssons. Förlagsband. 128 s. Ill. 65:-

199Uvezian Sonia. Kaukasisk Mat. Recept från Armenien, Azerbajdzan och Georgien. Helsingborg 1980. Forum. Förlagsband. 236 s. 150:-

200Vicaire G. Bibliographie Gastronomique. London 1954. Derek Verschoyle Academic and bibliographical publ. Ltd. A bibliography of books appertaining to food and drink and related subjects. from the beginning of printing to 1890. Une bibliographie de la gastronomie et des sujets rélatifs depuis le commoncement de l´imprimerie á 1890. Second edition. Publishers golddec. Clothbd. (VI) 971.(I). pp. . 900:-Fine condition.

201Walin. Schager. Virgin. Kokbok. Stockholm 1953 Norsedts. 321 sid. 75:-

202Wallance J.H. Bränvin och Salt, ett Läkemedel emot Gikt, Rheumatism, Andtäppa, Lungsot och andra åkommor, uppfunnet av William Lee Esq. Översättning från Engelskan. Facsimilupplaga av 1843 års upplaga utgiven 1962. Original häfte. 60 sid. 150:-Delvis osprättad.

203Webb Martin., Whittington Richard. Quaglino's, the cookbook. Hong Kong 1995. Conran Octopus. Small 4:0. Clothbd. with dustwrapper. 159 pp. Ills. 225:-

204Weinhold Rudolf. Vivat Bacchus. Une histoire du vin et de la viticulture. DDR 1976. Editions Stauffacher. Cloth with dustjacket. 4:o. 226 p. + (1). Illustrated in b/w and color. 150:-

205Wenström Kerstin. Handböcker för hemmet. I. Husmoderns kokbok. Stockholm 1926. B. Wahlströms Förlag. Blått dekorerat klot. 8:o. 399 sid. S/v ills. Nittonde upplagan. 150:-

206Wikland Sten. På butelj och fat. Stockholm 1960. Norstedts. Klotband med skyddsomslag. 171 s. samt kartor. 125:-

207--- På butelj och fat. Stockholm 1960. Norstedts. Klotband med skyddsomslag. 171 s. samt kartor och ill. 100:-

208Willan Anne. Kokkonsten. Tekniker, ingredienser och redskap för det internationella, klassiska köket. Hongkong 2007. Andra upplagan, första tryckningen, Bonnier Impact (Stockholm). 4:o. Plastlaminatband. 526 s., rikt färgillustrerade. 450:-

209Wood Morrison. An unusual collection of recipes with a jug of wine. USA 1970. Farrar, Straus and Giroux. Publishers cloth with dustjacket. XX + 379 pp. + (1). 200:-

210--- More recipes with a jug of wine. USA 1971. Farrar, Straus & Giroux. Publishers cloth with dustjacket. XVI + 400 pp. 200:-

211Wretman Tore. Mat & minnen. Italien 1987. Bra Böcker. 4:0. Ryggläderband med skyddsomslag. 255 s. Ill. 350:-

212Wulfcrona Marie Louise. Servetter. Historia, brytning, skötsel. Laholm 1997. Nordiska Museets Förlag. 4:0. Förlagsband. 122 s. ILl. 225:-

213Wägner Ria. Läsebok för brödälskare. Helsingborg 1988. LTs förlag (Stockholm). Pappersband. 126, (3) s., illustrerade i färg och sv/v. 100:-

214Zethelius Ingeborg. Lilla hjälpredan i köket. Stockholm 1901. Hökerbergs. Halvklot band. 160 s. 80:-


Menysida. Föregående lista. Nästa lista.

e-post till PRA-antikvariat/e-mail to PRA-antikvariat